Sari la conținut

Mori de cereale cu piatra

De la producatori cu Traditie de peste 70 de ani

Cu aceste mori simple sau cuprinse in linii profesionale de macinare si cernere este posibil să se producă diferite tipuri de faina sau malai

Componente principale:

  • Moara cu pietre
  • Sistem de aer transportor pneumatic
  • Cutie filtre si saci de filtrare a aerului
  • Purificator de griș
 

Grâul macinat în moară poate fi evacuat direct din camera de macinare, obtinandu-se astfel faina integrala 100%. Alternativ, el poate fi transportat direct (prin cadere libera) sau mecanic, de către un sistem pneumatic, catre un sistem de cernere. Cernerea se face in mai multe camere cu site diferite, într-o singură operațiune rezultand în același timp făina, grișuri si tărâța .

Pentru  a crește randamentul de extractie, este posibil sa se remacine grișul, cu moara setata pe granulatie fina. Pentru a obține o făină foarte alba, grișul este trecut mai inainte printr-un purificator de griș unde este curățat de particulele de tărâța. Apoi este în cele din urmă macinat cu moara setata pe granulatia cea mai fina.
Procentul de făină obținută din grâu este de cca. 60%, dar poate ajunge si până la 75%, în funcție de setarea de măcinare.
Pentru a produce diferite tipuri de faina si griș,  sitele pot fi schimbate și pietrele de moara reglate corespunzator. Sistemul pneumatic este prevazut cu saci de filtrare ceea ce permite curățarea aerului de transport evitand astfel praful de faina.