Sari la conținut
Prima pagină » Ce sunt Banetoanele de pulpa de lemn?

Ce sunt Banetoanele de pulpa de lemn?

Coșurile de dospire din pulpa de lemn ( numite si banetoane sau brotform ) sunt folosite pentru a sustine aluatul în timp ce acesta sta la dospit, imbunatatindu-i structura interna dar si aspectul crustei, chiar înainte de a intra în cuptor pentru a se coace.

Cosurile rețin și absorb căldura mediului ambiant și asigura formarea unei cruste sănătoase si cu aspect rustic prin controlul condițiilor de umiditate a suprafeței aluatului cu care vine in contact.

Aveți posibilitatea să acoperiti coșurile cu panza de protecție anti-bacteriostatica, pentru a obține o textură netedă. Panza este disponibila separat, la comanda.

Ce este mai exact pulpa de lemn ?
Furnizorul nostru este o firma producătoare de bannetoane din pulpă de lemn din 1920. In procesul de prodcutie se foloseste 100% pulpă de lemn naturală, obtinuta numai din surse prietenoase cu mediul, care nu contine niciun produs chimic. Aceasta este o pastă de lemn ce este produsa prin presarea lemnului proaspăt intre doua roti masive de piatră. Pasta în sine este formata din fibre lungi, paralele de celuloză. Ca adeziv se foloseste lignină, o componenta naturala a lemnului. Poate că veti vedea ca bannetoanele capata o nuanta galben – crem la suprafața. Acest lucru este cauzat de prezența ligninei care isi poate schimba culoarea în timpul procesului de uscare sau la lumina soarelui. Astfel, aceasta este o dovadă de prospețime și de calitate a celulozei utilizate.
 
Pentru fabricarea materiei prime din care se fabrica banetoanele se foloseste un amestec de pastă de lemn si apă. Pentru fiecare tip de banneton exista o matrita speciala. Se introduce  pasta în interiorul matritei și se extrage apa aplicand o presiune foarte mare. În timpul procesului de uscare a fibrelor, celuloza creeaza o legătura puternica, care este responsabila pentru stabilitatea mecanică a bannetoanelor. După uscare marginile bannetoanelor vor fi curatate si devin gata de livrare.
 
Bannetoanele trebuiesc mentinute curate si uscate pentru a evita mucegairea lor.Periodic se recomanda curatarea acestora cu o perie dura.


What Our Clients Say
246 reviews