Sari la conținut
Prima pagină » Ce sunt Banetoanele de rachita?

Ce sunt Banetoanele de rachita?

Banetoanele obținute din materiale naturale, cum ar fi ratanul, trestia și răchita,  căptușite sau nu, funcționează prin crearea unui micro-climat ușor umed între aluat și baneton în timpul dospirii. 

Pe măsură ce aluatul se usucă, se creează un strat exterior cu proprietati distincte, iar acest lucru duce la o crustă ca face ca painea sa arata superb, cu aspect rustic tradițional. 

Cum să pregătești un baneton nou?

Când obțineți un baneton nou, are nevoie de puțin pregatire pentru a obține cele mai bune din acesta. Banetoanele noi au nevoie de un strat subțire de făină care sa acopere spatiile dintre sipre. Dacă aveți vreodată ocazia să aruncați o privire în zona de lucru a unei brutării artizanale, veți vedea că toate banetoanele lor sunt așa. Faina este cea care ajută aluatul să părăsească banetonul ușor înainte de coacere. Ideea este să depuneți un strat permanent de făină pe baneton, astfel încât să adere la fibre. La rândul său, acest strat menține praful de făina necesar pentru fiecare utilizare. Este nevoie de câteva utilizări ale banetonului pentru a construi acest strat care sa va ofere banetonul perfect și astfel, în primele utilizări, să fii generos cu infăinarea.

Pentru prima dată când folosiți noul dvs. baneton , puteți ajuta la stabilizarea stratului de protectie stropindu-l ușor cu niște apă obișnuită de la robinet. Apoi pudrati generos cu făină, eliminând excesul. Faceți acest lucru cu o zi înaintea celei in care doriți să-l utilizați. Când vine vorba de folosirea banetonului dvs. în fiecare zi, trebuie doar să-l pudrati cu faina. În mod ideal, făina ajunge între crăpăturile coșului – dar nu pudrati prea mult. Prea multă făină va strica efectul spiral pe care îl creează banetonul vostru. Pe de altă parte, trebuie să aveți o acoperire bună deoarece, în egală măsură, nu doriți ca aluatul dvs. să se lipească. Va veti obișnui cu cantitatea necesară după câteva utilizări.

What Our Clients Say
246 reviews