Sari la conținut

Couche din Panza de Bumbac pentru dospit aluat

85,00 lei

Panza de Bumbac pentru dospit aluat (couche). Dimensiuni 45X75 cm. Se foloseste in principal pentru dospirea baghetele.

În stoc

Poți cumpăra acest articol si de pe domestika.ro. Aici gasesti o gama variata de produse si accesorii pentru bucataria ta.
Vezi mai multe

Panza de Bumbac pentru dospit aluat (couche). Dimensiuni 45X75 cm.

Cum se utilizeaza:
a) Presarati panza de bumbac (couche-ul) cu puțină făină (faina de orez brun este cel mai bun) impregnand=o bine cu faina, inainte de prima utilizare.
b) Creati locasuri in forma de U scuturând panza în sus și așezați bucățile de aluat in aceste locasuri. Daca panza se afla intr-o tava fara terminatie, sau fara niciun suport, este necesar sa asezati o bucata de lemn sau orice alt obiect care sa impiedice aluatul sa impinga couche pe latura neacoperita.
c) Asigurati-va ca locasurile sunt suficient de inalte pentru a evita cresterea aluatului si unirea marginilor. Dupa ce ati asezat aluatul pe pozitii, presati locasurile usor. In functie de cat de mult presati aceasta va determina cat de subtire sau groasa se va forma viitoarea bagheta.
d) Cand aluatul a crescut si este gata de pus la cuptor, ridicati panza de un capat in asa fel incat sa rasturnati usor aluatul pe o paleta subtire (din lemn sau carton rigid) ca sa-l transferati in tava de copt sau pe piatra de copt preincalzita. Puteti cresta aluatul imediat inainte de a-l baga la cuptor.

Dupa utilizare:
Daca aluatul s-a lipit de panza lasati-l sa se usuce si apoi indepartati-l cu o racleta. Daca aveti faina in exces pe couche, scoateti-l in aer liber si scuturati-l temeinic.
Cand nu folositi couche-ul depozitati-l intr-o punga de pastic care se inchide ermetic, pentru a-l feri de praf sau gandaci.
Couche-ul trebuie folosit numai pentru dospirea aluaturilor fara grasime (aluat de baza format din faina, apa si maia sau drojdie, fara alte adaosuri de oua, unt, ulei sau alte grasimi).
ESTE RECOMANDAT SA NU SPALATI COUCHE-UL, performatele lui se imbunatatesc odata cu fiecare utilizare. Insa daca totusi doriti s-o faceti:
1)Spalati-l manual cu apa la 40 grade, fara detergent pentru a evita eventualele reziduuri chimice.
2)Uscati-l intr-un spatiu aerisit evitand expunerea la soare.
3)Nu folositi perii aspre sau ascutite pentru a-l curata deoarece puteti deterioara foarte usor textura panzei.
4)Se poate calca cu fierul de calcat pentru a reveni la forma initiala dinaintea spalarii.

What Our Clients Say
246 reviews